• +31651455022
 • Autospuiten.net
 • Spaarnwouderweg 1125G

Het spuiten van een voertuig in een spuitcabine is een precisieproces dat vereist dat de juiste stappen worden gevolgd. Hier is een stappenplan dat u kunt volgen als de voorbereiding al is gedaan:

 1. Ontvetten: Voordat u begint met spuiten, is het belangrijk om de te spuiten delen van de auto grondig te ontvetten. Dit kan worden gedaan met een speciaal ontvetingsmiddel of met een mild reinigingsmiddel. Dit zorgt ervoor dat de lak goed hecht.
 2. Maskering: Voordat u begint met spuiten, is het belangrijk om de onderdelen van de auto die niet gespoten moeten worden, af te plakken. Dit kan worden gedaan met maskeringsfolie of maskeringsband.
 3. Spuiten: Nu kunt u beginnen met spuiten. Zorg ervoor dat de spuitcabine is ingesteld op de juiste temperatuur en luchtvochtigheid. Gebruik de juiste spuitpistoolinstellingen voor het product dat u gaat gebruiken en houd de afstand van het spuitpistool tijdens het spuiten constant. Spuit dunne lagen, in plaats van dikke

Stappenplan voor het spuiten in een spuitcabine:

 1. Zorg ervoor dat de te spuiten onderdelen volledig zijn ontvet en gereinigd. Dit kan bijvoorbeeld met ontvetter en een schuurmiddel.
 2. Tape of plak de delen die niet bespoten moeten worden af met masking tape of speciale plakband. Dit kan bijvoorbeeld rond ramen, deuren, rubbers, enz.
 3. Plaats de onderdelen in de spuitcabine en zorg ervoor dat ze vastgezet zijn en niet kunnen bewegen tijdens het spuitproces.
 4. Kies de juiste verfsoort en kleur en meng deze volgens de aanbevelingen van de fabrikant.
 5. Stel de juiste druk en afstand in op de spuitpistool.
 6. Begin met het spuiten van de onderdelen, beginnend met de grotere oppervlakken en werkend naar de kleinere details. Zorg ervoor dat je een consistente en gelijkmatige laag aanbrengt.
 7. Laat de verf drogen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Dit kan bijvoorbeeld 24 uur duren.
 8. Verwijder de masking tape of plakband van de onderdelen en controleer of er geen overspray achtergebleven is.
 9. Voer eventueel een tweede laag aan als dit nodig is.
 10. Laat de onderdelen nogmaals drogen en controleer de afwerking.
 11. Als de afwerking naar wens is, kun je de onderdelen monteren of verder verwerken.